فعالیت 25 مدرسه تک دانشآموزی در زنجان

علی حیاتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه در راستای ارتقاء کیفیت آموزشی و توسعه عدالت آموزشی طرح انگیزشی «داستانگویی، داستانخوانی و داستاننویسی» طراحی شده است، گفت: این طرح به دانشآموزان این امکان را میدهد که با توجه به زیستبوم خود و زمینههای ذهنیشان، با مشارکت خانواده و راهنمایی معلمان داستانهایی خلق یا روایت کنند. هدف اصلی این طرح تقویت مهارتهای زبانی و اجتماعی دانشآموزان در دوره 6 ساله ابتدایی است.
بیشتر بخوانید
وی افزود: این طرح بهدنبال ایجاد فضایی خلاقانه و تعاملی برای دانشآموزان است تا بتوانند تجربیات و احساسات خود را از طریق داستانها به اشتراک بگذارند. با استفاده از عناصر زیستبوم محلی دانشآموزان میتوانند به شناخت عمیقتری از محیط زندگی خود دست پیدا کرده و این شناخت را در قالب داستان بیان کنند. همچنین مشارکت خانوادهها در این فرآیند میتواند روابط خانوادگی را تقویت کرده و فضای یادگیری را گسترش دهد.
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه طرح در طول سال تحصیلی اجرا میشود و معلمان با برگزاری کلاسهای آموزشی به دانشآموزان فنون داستاننویسی و داستانگویی را آموزش میدهند، عنوان کرد: دانشآموزان با همکاری خانوادههای خود به خلق داستانهایی میپردازند که به فرهنگ و محیط زندگیشان مرتبط است.
وی اضافه کرد: به منظور ارزیابی عملکرد تحصیلی دانشآموزان استان زنجان پایشی در حال اجرا و پیگیری است، این پایش شامل بررسی پیشرفت تحصیلی دانشآموزان است. ارزشیابی کیفی توصیفی به معلمان کمک میکند تا نیازهای آموزشی دانشآموزان را بهتر شناسایی کرده و برنامههای آموزشی مناسبی ارائه دهند.
حیاتی با اشاره به اینکه یکی از چالشهای بزرگ نظام آموزشی بازماندن برخی از دانشآموزان از تحصیل است، تصریح کرد: در این راستا طرح «حامی» به منظور شناسایی و حمایت از دانشآموزانی که نیاز به تلاش بیشتری در حوزه آموزش دارند، طراحی شده است.
وی ادامه داد: این طرح با استفاده از افراد توانمند در مدارس، گروههای آموزشی تشکیل میدهد که به رصد نیازهای آموزشی دانشآموزان پرداخته و تلاش میکند تا این نیازها را پوشش دهد.
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه در استان زنجان ۲۵ مدرسه تک دانشآموزی ایجاد شده است تا هیچ دانشآموزی از تحصیل باز نماند، ابراز کرد: این مدارس با هدف فراهم کردن شرایط مناسب برای یادگیری و جلوگیری از بازماندن دانشآموزان از تحصیل تأسیس شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: بررسی آمار مربوط به دانشآموزان بازمانده از تحصیل یکی از برنامههای مهم ماست که مختص اول مهرماه نیست و در طول سال تحصیلی قابل پیگیری است. برخی رسانهها ممکن است آمارهای نادرستی ارائه دهند که واقعیت را منعکس نمیکند. برخی از دانشآموزان توانایی یادگیری و آموزش ندارند یا خانوادهها به دلایل مختلف از حضور آنها در مراکز یادگیری جلوگیری میکنند. همچنین مهاجرت نیز یکی از دلایل ترک تحصیل است که باید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای خبر/